Če ste ljubitelj narave ali si želite le počitka v ogledih, je to igrišče bogato zatočišče. Ob pogledu na prijetno moldavsko podeželje boste videli slikovite vinograde in očarljive vinograde, ki gostom ponujajo ljubeč sprejem. Nahaja se na tej pešpoti med številnimi internetnimi povezavami in lahko obiščete nekatere najboljše restavracije in kavarne v vašem mestu.
Za posameznike, ki so v Kišinjevu, je to resnično eden boljših enodnevnih izletov, ki jih lahko vzamete s seboj, saj ponuja fascinantno potovanje in priložnost za pokušino moldavskega vina industrijskega razreda. Katedralni park, ki se nahaja v središču Kišinjeva, je mirno zatočišče, obdano z nekaterimi najpomembnejšimi mestnimi znamenitostmi. V novem igrišču se nahaja nova katedrala Jezusovega rojstva, elegantna pravoslavna cerkev z osupljivo belo fasado in čudovitimi kupolami. Nova katedrala, zgrajena v zadnjih tridesetih letih 19. stoletja, je bila večkrat obnovljena in ostaja ikona moldavske verske skupnosti. Ko sem šel tja, sem opazil družine, ki uživajo v senci, pare, ki se fotografirajo, in domačine, ki se sproščajo v mirnem trenutku. Kišinjev je lahko družinam prijazna destinacija, saj ponuja številne parke, galerije in kulturne dejavnosti za vse starosti.
Štefan Nice v Centralnem parku
Od bizantinskega do otomanskega, od ruskega do romunskega, so zgodovine države zaradi dneva zanimiv izlet. Najnovejši umetniški galerijski kompleks »Večnost« je eden največjih spomenikov v Kišinjevu, posvečen vojakom, ki so v drugi svetovni vojni izgubili svoje domove. Na vaši spletni strani so štiri ogromne kamnite puške, postavljene v obliki slave, ki predstavljajo žrtve moldavske vojske. Ko sem šel tja, mi je slovesno vzdušje dalo vedeti, da ni le spomenik – ampak resničen kraj razmisleka in nacionalnega veselja.
Kako priti do Kišinjeva?

Ljubitelji vina ne smejo zamuditi obiska vinarne Milestii Mici, kjer se nahajajo največje vinske kleti na svetu. Njeni podzemni rovi, ki jih je priznala Guinnessova knjiga dejstev, se raztezajo na več kot 300 kilometrov in sprejmejo do 1,5 https://moonwin-canada.net/sl/ milijona vinskih steklenic. Knjigoslovci radi obiščejo najnovejšo galerijo Puškin, ki se osredotoča na novega priljubljenega ruskega pesnika Aleksandra Puškina, ki je živel v Kišinjevu med izgnanstvom v začetku devetnajstega stoletja. Najnovejši muzej se nahaja v majhni, tradicionalni moldavski družini, kjer je Puškin tri leta ustvarjal nekaj svojih zelo znanih del. Ko stopiš vanj, se počutiš, kot da bi se potopil v zgodovino – fascinantno je bilo videti njegovo mizo, rokopise in zasebni dom, ohranjene točno tako, kot so bili pred davnimi časi. Poleg zelenja je svež park posejan s spomeniki, posvečenimi pesnikom, pisateljem in drugim zgodovinskim virom.
Vsekakor njegove značilnosti poskušajo poglobljeno dioramo tekmovanja Larga iz leta 1966, ki posameznikom ponuja vpogled v vojaško preteklost države. Zelo sem se navdušil nad najnovejšo razstavo, ki predstavlja tradicionalna moldavska oblačila, in to poudarja globoko zakoreninjeno družbeno življenje v svetu. Svoj čas sem razdelil med raziskovanje industrije in kopanje v življenju v Bostonu, mojem lastnem domu vse življenje. Švica, Španija, Islandija, Italija, Grčija, novi Ferski otoki, Gvatemala, Kalifornija, Montana, Severna Karolina in obala Maina jeseni.
Najnovejši gozd Codrii, ki pokriva prostrana območja države, je eden zadnjih preostalih evropskih gozdov z dolgo rastjo. Tukaj se lahko pogovarjate o naravnih poteh, opazujete številne različne divje živali in se potopite v pomirjujoče zvoke narave. Medtem ko živite v središču mesta, je hoja zagotovo način, da se izognete. Kišinjev je majhno mesto in večina sprehodov naj ne bi trajala več kot 40 minut naenkrat. Poleg tega je hoja idealen način za naključno raziskovanje čudovitih krajev in boste pridobili pristen občutek za mesto. Od leta 2017 potujem od tri do šest mesecev na leto in delim načrtovane poti s pomočjo več kot 10 milijonom potnikov, ki potujejo pametneje, bolje in višje.
Moldavija
- To je hiter, a fascinanten postanek, še posebej, če imate radi zgodovino in robčke.
- Kadarkoli sem se odločil iti tja, je najnovejše slovesno okolje jasno pokazalo, da ni zgolj spomenik – gre za globoko znano mesto za razmislek in ponos države.
- To je odličen kraj za sprostitev, branje besedila in sproščujoč pobeg iz mestnega vrveža.
- Kot na enem območju je treba biti pozoren na svojo zemljo ali sprejeti prve varnostne ukrepe.
- Čeprav je uradna koda v Kišinjevu Moldavija, angleščina ni pogosto govorjena, še posebej ne v starejših letih.
- Zaposlili so me zaradi najboljših turističnih klepetalnic v 7 krajih po Evropi, Ameriki in Južni Ameriki ter po vsem svetu znanih turističnih imen.

Najboljši čas za obisk Kišinjeva je pravzaprav sveža pozna pomlad (lahko pride do zgodnjega poletja) in zgodnja jesen (od septembra do oktobra). Ti dnevi ponujajo prijetno vreme z blagimi temperaturami in nizko vlažnostjo. Hkrati so kišinjevska območja in vinogradi v teh letnih časih najbolj osupljivi. Poletje je čudovito, zime pa hladne, zato je vroča sezona varna za obiskovalce.
Knjiga območja Kišinjeva 2025
Čeprav je Moldavija ena najmanj obiskanih destinacij v Evropi, je skriti zaklad, ki čaka, da ga odkrijete. Od slikovitih pokrajin do tradicionalnih vinogradov, ta skromna država ponuja nekaj romantičnega. Za resnično edinstven vinski občutek je ključnega pomena vinarna Cricova – obiščite Kišinjev. Vožnja iz slabo osvetljenih hodnikov do vodenega koncertnega ogleda je odkrila neopažen svet moldavske vinarske zgodovine.
Državni jezik v Republiki Moldaviji je romunščina (enako kot v Romuniji). Čeprav Moldavci, zlasti mlajši, precej dobro govorijo angleško, domačini pogosto z veseljem poskušajo izgovoriti nekaj spoštljivih fraz v romunščini. Za najugodnejšo rešitev lahko kupite lokalno predplačniško SIM kartico v številnih trgovinah Moldcell ali Orange v Kišinjevu. Vsako podjetje ponuja konkurenčne cene in vidljivost ter deluje po običajnih ponudbah.